The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It 2021

După șapte filme care evidențiază gardieni care încearcă să-și măcelărească tinerii, copii care încearcă să-și ucidă oamenii, călugărițe care încearcă să execute călugărițe și păpuși care încearcă să ucidă … toată lumea, este un caz puternic să numim The Conjuring: The Devil Made Me Do It Hazier than oricare dintre arhetipurile sale, cu toate acestea, este un caz pe care șeful Michael Chaves (care a condus The Blestemul La Llorona din 2019) îl ține. 

Având în vedere sombernitatea abuzivă și costul individual substanțial pe care îl plătesc personajele acolo, nu anticipați că Ed Warren, al lui Patrick Wilson, ar trebui să izbucnească de chitară și să-l răscolească pe Elvis de data aceasta. 

Scara extinsă a noului film și tonul mai dezgustător se rezumă la o alegere timpurie în ceea ce privește producătorul și administratorul Wan pentru a renunța la amenajarea înfricoșătoare a casei din primele două filme Conjuring, rotindu-se la unul dintre cele mai celebre cazuri ale Warrens din America: omuciderea preliminar al lui Arne Johnson, interpretat aici de animatorul irlandez Ruairi O’Connor. 

În 1981, Johnson și-a executat proprietarul funciar și, la început, s-a transformat în principalul individ din istoria americană pentru a garanta apartenența satanică ca garanție. Contribuția lui Warrens, toate lucrurile luate în considerare, a venit după examinările lor de înaltă seamă ale bântuirilor Amityville și Enfield (ambele evidențiate în The Conjuring 2) și au oferit producătorilor de filme șansa de a deschide narațiunea într-o manieră mai extinsă a trecutului filmele nu au luat în considerare. 

„Acest lucru duce cu adevărat Warrens în locuri neexplorate”, spune Chaves. „Fiind un fan al francizei, sincer am fost foarte nervos la prima rupere cu convenția, rupând cu o mulțime de lucruri care sunt tradiție, dar cred că ceea ce am făcut este cu adevărat țesut limba și lucrurile pe care le doriți dintr-un film Conjuring – sperieturile, Warrens, relația lor – [și [i-a împins] la limite în această nouă direcție cu adevărat proaspătă și interesantă. ”

Un alt obicei The Conjuring: The Devil Made Me Do It subliniază cunoașterea unor adversari puternici și puternici, fiind opriți în propriile lor unități (nu am aflat de ceva timp despre filmul despre Omul Strâmb …). Chaves descrie modul său subiacent de a face față cu The Devil Made Me Do It ca fiind din punctul de vedere al unui fan. „Care va fi celebra noastră fiară deranjantă, care va fi Annabelle sau Monahia noastră?” el spune. 

„Mai mult, de la primul punct de plecare, James și studioul trebuiau să realizeze ceva complet diferit, tratând în mod fundamental acest lucru ca pe un alt deceniu pentru Warrens, o altă secțiune în care prezentăm subiecte noi, gânduri noi și ducem aceste personaje în locuri care nu au plecat niciodată. Permiteți-mi doar să spun că dușmanul lor nu este normal pentru niciun dușman la care s-au uitat anterior și nu pur și simplu ca în alt personaj celebru. Există ceva esențial unic cu acesta și îmi imaginez că este cu adevărat ceea ce sunt în general îndrăgit de mine. ” 

Ideea acelui dușman secret ar putea fi indicată într-una dintre imaginile noastre de prima dată din The Devil Made Me Do It, care include un personaj numit „Ocultistul”. Pentru fiecare dintre specialiștii bisericii catolice și cinici pe care i-au evidențiat filmele Conjuring, abia au existat moderat dușmani terestre care să neutralizeze în mod eficient sfinții. 

Annabelle, principalul proiect secundar Conjuring, rămâne ca o scutire eminentă și scoate în evidență indivizii dintr-o religie satanică cunoscută sub numele de Discipolii Berbecului, care au felicitat forța păpușii și asocierea cu lumea ascunsă. Nu este clar dacă reuniunea reapare în The Devil Made Me Do It, totuși, așa cum știm probabil în acest moment, stabilirea Conjuring înflorește cu legenda interconectată, filmele au apărut din 2013. 

În timp ce The Devil Made Me Do It s-ar putea să se ferească de rădăcinile casei fanteziste ale versurilor conjuratoare, dinamica focală a relației lui Ed și Lorraine rămâne impecabilă. îndoiți, în special pentru Ed. lui Patrick Wilson. 

Șeful recunoaște că felul în care suportă Ed și Lorena autentice în secolul XXI prezintă dificultăți narative atunci când solicită ca privitorii să fie legați de mizele nesigure din punct de vedere mortal administrate de anecdotica Ed și Lorena. Chaves se bazează pe asocierea mulțimii cu Warrens, cultivată mai mult de opt ani și patru apariții la stabilire, pentru a ajuta la alimentarea presiunii. 

„Este ceva ce trebuie explorat cu povești autentice, menținându-le desenate”, spune Chaves. „Patrick și Vera sunt atât de magnifici, așa de magnetici, încât se opun cam așa. În momentul în care sunt în pericol, când sunt în circumstanțe slabe, realitățile autentice încep să dispară pentru tine, de vreme ce devii cu adevărat manevrat în povestea lor și în personajele pe care le-au creat. ” 

Una dintre experiențele de viață pe care Chaves este în general energizată pentru mulțime să o vadă este scena inițială a filmului, care reproduce expulzarea lui David Glatzel, în vârstă de 11 ani (interpretat de Julian Hilliard, The Haunting of Hill House). „Arne Johnson a fost acolo”, spune șeful. „Era un tovarăș de familie, iar Warrens lucrau cu familia [Glatzel]. Se dovedește prost și pune în mișcare aceste ocazii care se desfășoară în restul filmului.

Într-adevăr, acesta este unul dintre aranjamentele de care sunt, în general, mulțumit în film. Cred că este cu adevărat înspăimântător, este într-adevăr perturbator și o grămadă de acest lucru depinde de ocazii autentice. ” Această expulzare nu este în special cea care a afectat noul film Conjuring. Într-o altă dintre imaginile noastre la prima vedere, vedem un personaj care apare la o casă într-o poză care îl convoacă pe bunicul tuturor filmelor aparținând, The Exorcist din 1973, care era „total” în fruntea gândurilor lui Chaves în timp ce coordona Diavolul M-a făcut să o fac. 

The Conjuring rămâne, probabil, cele mai bune instituții de groază vreodată, în general din cauza documentelor de caz mai neobișnuite decât de ficțiune din Warrens, despre care Chaves este sigur că va continua să motiveze și să dezvolte folclorul pe măsură ce povestea avansează într-un alt moment al vieții lui Warrens. . „Există niște documente de caz cu adevărat interesante în anii ’80 și, fără a ne despărți de niciunul dintre acestea, cred că este și fascinant să considerăm că a fi din ce în ce mai mulți ca acești indivizi notabili sub lupă, îndoielii care vin la ei, ei lucrând cu diviziile de poliție. Ceea ce face în mod ideal [Diavolul M-a făcut să o fac] este să deschidă această nouă secțiune pentru Warrens. Aceasta are o desăvârșire unică a filmelor Conjuring. Aș fi nerăbdător să văd unde ar putea merge de aici. În ce ar putea intra Warrens? Ce s-a întâmplat cu profesiile lor? Cred că există nenumărate rezultate potențiale după aceasta.